Het belang van gezonde voeding

U bevindt zich hier: Ľ PatiŽnten informatie Ľ Gezonde voeding Ľ Baby's

Gezonde voeding voor de allerkleinsten

Meteen na de geboorte, begint gezonde voeding met borstvoeding. Borstvoeding bevat namelijk alle noodzakelijke voedingsstoffen die een baby nodig heeft voor zijn ontwikkeling, groei en gezondheid. Het beste voor de baby is, om de eerste 6 maanden alleen borstvoeding te geven. Hoe langer er borstvoeding wordt gegeven, hoe groter de gezondheidsvoordelen zijn. Borstvoeding beschermt een baby tegen luchtweginfecties, diarree, acute middenoorontsteking, eczeem en allergieŽn. Waarschijnlijk beschermt borstvoeding ook tegen diabetes en op latere leeftijd tegen overgewicht. Het is het beste om pas met bijvoeding te starten als het kind 6 maanden is. Dan zijn de darmpjes voldoende gerijpt.

Tegenwoordig krijgt 25% van de baby's nog met 6 maanden borstvoeding. Eigenlijk zou dit dus 100% moeten zijn. Kies je er toch voor om geen borstvoeding te geven (of lukt het niet), dan zijn er verschillende poedermelkvarianten. Flesvoeding met 'prebiotica' zorgt voor meer weerstand van het kind. Prebiotica zijn kleine voedingsdeeltjes die van nature al in borstvoeding voorkomen. Ze dienen als voedingsstoffen voor goede bacteriŽn en helpen de darmflora van de baby op te bouwen en gezond te houden. Ook als je flesvoeding geeft, kun je pas het beste met bijvoeding beginnen als de baby 6 maanden is.

Als de baby 6 maanden is

Is de baby 6 maanden oud, dan mag je beginnen met kleine hapjes gepureerde groente en fruit. Variatie is hierbij essentieel voor een optimale inname van voedingsstoffen en voor de smaakontwikkeling. Hoe meer je een kind aanbiedt, hoe meer het kind later zal lusten. Er wordt aangeraden, zeker ook vanwege de inname van genoeg verschillende voedingsstoffen, om minimaal ťťn keer per week vis te geven en ťťn keer per week een vegetarische maaltijd.

Vanaf 8 maanden

Vanaf 8 maanden mag een kind brood eten. Door er zachte margarine op te smeren, krijgt het kind ook de benodigde onverzadigde vetten binnen.

Geen honing voor kinderen onder de 1 jaar

Kinderen jonger dan 12 maanden kunnen ziek worden van honing. Honing kan namelijk besmet zijn met de botuline-bacterie.


(Advertentie)-->

U bevindt zich hier: Ľ PatiŽnten informatie Ľ Gezonde voeding Ľ Baby's
(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overgewichtinfo.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)