Hoe zit het met vet

U bevindt zich hier: Ľ PatiŽnten informatie Ľ Vetten

Verschillende soorten vet

Er zijn verschillende soorten vetten. Hieronder een korte uitleg:

Verzadigde vetten

Verzadigde vetten, zoals dierlijke vetten, zijn ongezond doordat ze ervoor zorgen dat het LDL-cholesterolgehalte in het bloed hoger wordt. Er zet zich hierdoor meer vet af in de aderen en op den duur zullen deze dichtslibben.

Onverzadigde vetten

Dit zijn plantaardige vetten en visvetzuren. Deze zijn goed voor je, omdat ze de kans op hart- en vaatziekten en de kans op hartritmestoornissen verkleinen.

Als de Nederlander van gemiddeld 2 tot 3 keer per maand vis eten, naar 1 tot 2 keer per week vis eten zou gaan, dan zou dat in Nederland op jaarbasis 15.000 gevallen van hart- en vaatziekten schelen en bijna 4.500 sterfgevallen door hart- en vaatziekten (bron: Voedingscentrum).

Transvetten

Transvet ontstaat bij het 'harden' van plantaardige olie naar plantaardig vet. Deze vetten komen voor in koek, patat en dergelijke. Transvet is nog slechter dan verzadigde vetten. Het is dan ook verstandig om op de verpakking van voedingsmiddelen te kijken of er geen transvetten in zitten.


(Advertentie)



-->

U bevindt zich hier: Ľ PatiŽnten informatie Ľ Vetten
(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overgewichtinfo.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)