Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Overgewichtinfo.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Overgewichtinfo.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Ikk

Geschreven op: Donderdag 3 April 2014 om 21:08
Ongepast of beledigend?

Hallo,

Ik ben een vrouw van 36 jaar en al jaren in gevecht met mijn overgewicht. Vele diŽten en afslank pogingen gedaan en een paar met succes maar toch weer terug naar overgewicht.

Gisteren elke grote maten winkel binnen gelopen en met grote teleurstelling weer naar buiten gelopen. Want ik was weer aangekomen.
De drie kilo die ik met zweet, tranen en helse gevechten eraf had gekregen. Zaten er weer aan. Ik weeg nu dus 122 kilo.

Uit wanhoop ben ik met weightcare begonnen en vandaag trok ik het niet meer. Ik heb nu dan ook een heel moeilijk moment.

Mijn overgewicht zit mij vreselijk in de weg in zelfs de simpelste dingen. Ik schaam mij dan ook vreselijk over het feit dat ik zo dik ben.

Op straat voel ik mij erg bekeken en beoordeeld. Het liefst vermijd ik het om buiten te zijn.

Zijn er meer mensen die zich net als ik zich opgesloten voelen in hun eigen lichaam?

Zoja, dan zou ik daar graag mee in contact willen komen.

Het zou fijn zijn als we elkaar kunnen motiveren om gezonder te leven en te eten. En om eindelijk met succes en blijvend af te slanken.

Groetjes 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: hennystok op Zondag 1 Maart 2015 om 15:43 Ongepaste reactie?

Hallo,

Lees net je bericht. Heel herkenbaar. Na talloze dieetpogingen, reageert mijn lichaam nergens meer op.
Ben nog nooit zo zwaar geweest. Heb last van mijn knieen, schouders en nek. Ik durf niet naar de huisarts, Ik schaam me kapot voor mijn lijf. Voor geen goud ga ik in mijn onderbroek staan voor iemand. Ik leef geisoleerd. Kom nauwelijks de deur uit. Alleen voor de boodschappen (met auto, want fietsen lukt ook niet meer). Mijn man is lang en slank en gespierd. Heeft zojuist 6 boterhammen naar binnen zitten werken. Als ik dat doe zou ik kilo,s per week aankomen.
In mijn wanhoop heb ik geroepen, dat ik ga stoppen met eten. Alleen water en soms een kopje koffie. Of dit gaat werken? Ik raak er behoorlijk depressief van. Jouw berichtje is al een jaar oud. Misschien is het je gelukt af te vallen? Zo ja, dan zou ik graag willen horen hoe je dit hebt gedaan. Zo niet, mogelijk kunnen wij elkaar stimuleren? Luisteren, enz. Ik ben benieuwd. Groetjes van een lotgenote.


Geschreven door: Jeanine27 op Donderdag 12 Maart 2015 om 16:14 Ongepaste reactie?

Dag Ikk, dag Henny,

Ik weet uit verhalen van familieleden en vrienden hoe moeilijk het is om af te vallen, en ik heb verhalen gehoord over het schandalig gedrag van mensen uit de omgeving jegens mensen met overgewicht.

Ik weet dat het moeilijk is om af te vallen maar ik weet dat het realiseerbaar is. Ik was verslaafd aan suiker, maar ik ben van mijn duiker verslaving af en ik ben een paar kilos kwijtgeraakt.. Mijn kennis en ervaring op het dit gebied ( gewichtsverlies, gezondheidsproblemen die gekoppeld zijn aan overgewicht, het stigmatiseren en discrimineren van mensen met overgewicht, emotie eters , gezond eten etc. ) is door mijn zoektocht naar een oplossing voor mijn suikerverslaving enorm verbreedt en verdiept. Ik heb een op coaching gebaseerd boek geschreven over het bestrijden van overgewicht.

Hierbij een aantal tips:

1. Onthoud|: Overgewicht en extreme overgewicht zijn gezondheidsproblemen en geen SCHOONHEIDSPROBLEMEN.
2. Focus op jezelf, jouw gezondheid en jouw leven. Het draait om jou.
3. Blijf positief denken!
4. Lees positieve verhalen van andere mensen met extreme overgewicht die heel veel kilos zijn afgevallen ( kijk op internet).
Als zij hun doel ( gewichtsverlies) kunnen bereiken dan kunnen jullie het ook!

Acties:
5. Neem de tijd en ga rustig op zoek naar een dieet en sportactiviteiten die bij jullie leefstijl passen!
Tip: kies geen crashdieet,! Het werkt niet, geloof me maar!
Kies bijvoorbeeld een koolhydraat arm dieet als je van eiten, vis etc houdt.
Kies een sportactiviteit die bij je past.
Tip: weet je het niet? Wandelen is een prima sportactiviteit.

Dit is een klein gedeelte van het gehele coachingsproces om af te vallen.
Onthoud: het is moeilijk om af te vallen maar het is realiseerbaar.
Je moet er voor de volle 100 % voor gaan!
GEEF NOOIT OP!
Groetjes,
Jeanine27Geschreven door: CAT op Woensdag 15 April 2015 om 21:34 Ongepaste reactie?

Hallo,

Ook ik ben al bijna mijn hele leven, ik ben nu 36, in gevecht met de kilo''s. Ik herken echt de verhalen die jullie schrijven en ben ook op zoek naar wat dames waarbij ik wat ondersteuning kan vinden.
Ik weet dat afvallen mogelijk is voor mij, ik ben al zeker 3 x 20 kg of meer afgevallen maar door onoplettendheid van mijzelf zit het er weer net zo hard aan nu. Op dit moment weeg ik dus weer 90 kg bij een lengte van 168.
Momenteel ben ik weer bezig om een nieuwe "ronde" op te starten, ben sinds een paar dagen aan het toewerken naar zo''n 1200 cal per dag. Dat lukt me aardig en ik voel me al wat beter. Maar toch blijf je die dikke buik zien, lopen gaat niet soepel en zo nog vele dagelijkse simpele dingen die me beperken. Gelukkig heb ik een lieve vriend die zich niet erg druk maakt om mijn gewicht, maar toch voel ik me erg vervelend in het zwembad, krappe terrasstoeltjes en jullie kennen het vast wel....

Ik hoop dat ik hier wat meiden ga vinden die mij en uiteraard elkaar ondersteunen...

CAT


Geschreven door: Jacqueline op Dinsdag 21 April 2015 om 16:16 Ongepaste reactie?

Hallo,

Cat, wat betreft je lengte en gewicht komen we exact overeen, alleen ben ik wel wat jaartjes ouder nl. 51. Net als jij ben ik al verschillende malen 15 tot 20 kilo afgevallen maar telkens kwamen ze er ook weer snel bij. Hoe vaak ik tegen mezelf gezegd heb (als ik weer eens een mooi gewicht had) ''die kilo''s komen er nooit meer aan'' weet ik niet, maar vaak.
Nu de temperaturen stijgen en ik in mijn kledingkast zoek naar iets luchtigers wordt ik spontaan ongelukkig want de kleding van vorige zomer blijken niet meer te passen.
Vandaag een hele nieuwe lading kleding binnengekregen van Wehkamp (in de winkel passen vindt ik al helemaal vreselijk)en meteen enthousiast gaan passen. Nou, ik stuur alles op een 3tal shirtjes retour, ik schaamde me voor mezelf toen ik in de spiegel keek, walgelijk gewoon. Ik weet nu op dit moment ook even niet hoe het verder moet maar ik geloof zeker dat het me een keer gaat lukken om een gezond eetpatroon te ontwikkelen en dat ik dan weer trots op mijn lijf kan zijn.

Cat ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het nu met je gaat


Geschreven door: CAT op Dinsdag 21 April 2015 om 21:09 Ongepaste reactie?

Hallo Jacqueline,

Bedankt voor je berichtje!
Herkenbaar hoor allemaal... Ik bestel mijn kleren ook graag via internet, ik moet zeggen dat ik doorgaans wel erg goed slaag bij BonPrix met mijn postuur... Wellicht ook een tip voor jou?

Maar nogmaals erg herkenbaar, ik houd er ook niet van om in kleren in de stad te kopen, en Šls ik dat al doe, dan ga ik altijd in mijn uppie. Kan niet zo goed tegen mijn erg slanke compagnons die moeiteloos ieder truitje of broek aantrekken en ik enorm mijn best moet doen om een leuke mt 46 te vinden.

Maar hier op zich wel goed op dit moment, ik ben via een app bezig mijn cal bij te houden, mijn streven is 1200 per dag om 1 kg per week af te kunnen vallen. Woensdag 15 april woog ik 90 kg en vandaag zit ik op 89,2, dus ja bijna 1 kg per week er af tot nu toe... Moet wel zeggen dat ik er er het heeeel erg veel mee bezig ben, water drinken, veel lotgenoten verhalen zoeken. Maar nog HEEL ERG VEEL kg''s te gaan. Uiteindelijk wil ik zo''n 66 kg gaan wegen weer.
Wat wel een heel groot nadeel is van mij is dat ik echt 0,0 beweging heb, ik heb een ambulante functie, zit 1500 km per week in de auto op de meest onregelmatige tijden... Dus structuur?? Ho maar! Ik denk dat dit een van mijn grootste valkuilen is...

Ben erg benieuwd of je wellicht zelf nog ideeŽn hebt om tot een beter eetpatroon te komen? Of ben je gewoon op zoek naar iemand om eens geldig mee bij te kletsen? Alles is welkom hoor en ik denk graag met je mee!

CATGeschreven door: Kel op Zaterdag 10 December 2016 om 17:42 Ongepaste reactie?

Goedenavond. In opdracht van de Hogeschool Rotterdam is het de bedoeling dat ik een enquÍte afneem onder obesitaspatiŽnten, maar ook onder mensen zonder obesitas en ex-obesitaspatiŽnten. Ik wil namelijk het maatschappelijk probleem obesitas beter in kaart brengen en daar heb ik uw hulp voor nodig. Het is voor ons als studenten moeilijk om in contact te komen met deze doelgroep. Vandaar op deze manier. Het invullen van de enquÍte duurt 5-10 minuten. Alvast enorm bedankt. http://www.survio.com/survey/d/X5S9O2K9M3A4V0R4O


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Overgewichtinfo.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)